10MILA-minnen

10MILA-minnen

Klart med tre nya arrangörer av klassikern Tiomila

2020 firar orienteringsklassikern Tiomila 75-årsjubileum. Då kommer tävlingen att arrangeras i norra Stockholm.
Det är även klart att 2018 avgörs Tiomila i Nynäshamn och att tävlingen året därpå återvänder till Skåne, denna gång till Glimåkra:
- Vi har flera starka år framför oss, säger Lasse Gerhardsson i Tiomilaföreningen.

Läs mer: Klart med tre nya arrangörer av klassikern Tiomila

Enkät om Damkavlen

Tack till alla som svarade på enkäten under lördagen! Nu ges chansen också till er andra som inte hann med att svara på enkäten eller som inte hade möjlighet att vara på plats. Följ länken nedan och dela med dig av din åsikt! Enkäten kommer vara öppen till och med söndag 17 maj.

https://sv.surveymonkey.com/s/10MILA

Enkät om 10MILA Damkavlen – hur gick det?

Under 10MILA-helgen i Skepptuna genomfördes en enkät om hur man upplever 10MILA Damkavlen och hur man vill se den utvecklas i framtiden. Enkäten låg även öppen på 10MILAs hemsida en vecka efter tävlingen för att så många som möjligt skulle få möjlighet att svara. Totalt svarade 562 damer på enkäten.

Läs mer: Enkät om 10MILA Damkavlen – hur gick det?

Tiomilas GPS-tracking firar 10 år

Samtidigt som Tiomila i år firar 70 år inträffar ytterligare ett viktigt jubileum. Det är 10 år sedan GPS-tracking introducerades i samband med 10MILA 2005 i Upplands-Bro. En introduktion som utvecklat orienteringssporten i riktning mot något som kan liknas vid en arenaidrott. Tävlingen kan numera följas i realtid – Live – av både åskådare på arenan och tittare framför en dator, platta eller telefon.

En av de som var med från början är Claes Elvhammar (när det begav sig i Rotebro IS OK) och i den kommande boken, “Långa nattens folk 2”, berättar han den intressanta historien om hur den nu självklara, men för tio år sedan oprövade nya tekniken introducerades på 10MILA 2005.

Passa på att förhandsbeställa ditt exemplar av ”Långa nattens folk 2" redan idag!

NYHETER 2017

10MILA 2016

10MILA 2017