Våra historieartiklar är baserad på boken 10Mila-minnen. Här kommer en komplement:


 

Första anmälda lag - Kuzmolovo

Det gick inte många timmar innan det första laget anmälde sig till 10MILA 2020 Idre Fjäll. Det första laget att anmäla sig blev Kuzmolovo från Ryssland. En klubb som blev 57:a i 10MILA 2018 i Nynäshamn.
 
Första laget anmält men inte det sista.

Träningspaket 10MILA & World Cup

Träna inför 10MILA 2020 eller World Cup 2021? Springa en bana Idrefjällveckan Light? Eller vill du ta ett eller flera Naturpass under sommaren?

Idrefjällens OK erbjuder flera möjligheter till träningar eller egna tävlingar i flera olika områden i och omkring Idre Fjäll. Med anledning av de rekommendationer som råder så är detta ett själv-service upplägg. Ni bokar och beställer för att sedan plocka upp era kartor när ni anländer till Idre Fjäll.

Läs mer: Träningspaket 10MILA & World Cup

10MILA Idre Fjäll - Välkomna

Nu släpper vi inbjudan till 10MILA 2020 Idre Fjäll – den 75:e upplagan av denna klassiker. Idrefjällens OK tillsammans med Idre Fjäll är redo och laddade för att bjuda på något alldeles extra.

- Att kunna vara på Idre Fjäll med 10MILA känns helt fantastiskt. Här har vi allt man kan begära av infrastruktur, boende, matställen och inte minst, en underbar terräng, berättar Per Forsberg, en av initiativtagarna till att ta över 10MILA 2020 med kort varsel.

Läs mer: 10MILA Idre Fjäll - Välkomna

Tiomila Upplands-Bro kan behålla del av anmälningsavgiften

Vårens inställda Tiomila innebär ett stort ekonomiskt bakslag och ansökan görs om krisstöd via Riksidrottsförbundet. Om Tiomila inte får önskat stöd har Svenska Orienteringsförbundets styrelse nu beslutat att Tiomilaföreningen beviljas dispens att behålla en del av anmälningsavgifterna.

Läs mer: Tiomila Upplands-Bro kan behålla del av anmälningsavgiften