Organizers

 

 

10MILA Partners

 

 

 

 

 

Härligt många lag anmälda!

Med två månader kvar till vårens stora orienteringsfest är det glädjande att antalet lag anmälda till dagens datum med råge överträffar förra årets siffra vid samma tidpunkt.

Speciellt glädjande är det att konstatera att förra årets trend med gott om utländska lag i ungdomskavlen ser ut att fortsätta. Flera klubbar från Norge och Finland kommer med 2 eller tre ungdomslag och allra flest har Asker SK som anmält hela fyra lag. Vi ser också att de Tjeckiska ungdomslagen som kom förra året också anmäler sig. Kanonkul!
Nu hoppas vi att alla svenska klubbar möter upp detta så att så att så många som möjligt av våra ungdomar får ta del av festen
.

Vi vill också gärna ge våra ungdomar lite extra i samband med årets tävling, så vi bjuder på några inslag som kanske kan tilltala dem. Vi kommer att hålla simhallarna i Broby och Osby öppna under lördagskvällen så om någon vill passa på att ta ett dopp där så kan man göra så utan kostnad. Våra bussar för dem som bor på hårt underlag kan nyttjas för att komma till simhallarna som ligger 10 min bort. Vi kommer också att erbjuda öppna banor på söndagsmorgonen om några ungdomar vill få med sig ytterligare en orienteringsupplevelse från årets Tiomila. Utöver detta så utlovar speakerteamet i år lite extra drag kring arenaproduktionen.

Till sist lite klargörande kring årets ungdomsbanor: 
Sträcka 2 är 4,5 km och inte 4,9 km som det anges i inbjudan.
Startsträckan har 900 m snitsel och övriga sträckor 700 m som ingår i banlängderna.