Viaplay Sport direktsänder 10MILAKAVLEN

Viaplay Sport, Finland sänder orienteringstävlingen 10MILA den 7-8 maj som i år även firar 75-års jubileum.

Det är Viaplay Sport, Finland som beslutat att TV-sända en av de högst rankade orienteringstävlingarna i världen direkt från arenan Örebro. Det blir en lång sändning på nästan 24-timmar med start lördag fm eftersom 10MILA består av tre stafetter – Ungdomskavlen,  Damkavlen och Tiomilakavlen där målgång sker söndag morgon. Även kanal TV8 i Frankrike överväger att TV-sända arrangemanget vilket visar att intresset är riktigt stort.

10MILA genomförs alltså i Örebro eller närmare bestämt i Kilsbergen cirka 20 km nordväst om Örebro vid Ånnaboda skidstadion och tävlingen samlar årligen de absolut bästa löparna från mer än 10 länder.

 - Vi tycker det är fantastiskt roligt att orientering har blivit en spännande TV-sport och det visar att all tid och energi på att utveckla tävlingen under 75-år,  nu resulterar i ökad  medial uppmärksamhet även utanför Sverige, säger Göran Reinholdsson från Tiomilaföreningen i Stockholm vilka är ägare och förvaltare av varumärket 10MILA.

Från början var 10MILA en tävling som arrangerades i närområden runt Stockholm, men sedan flera år genomförs nu tävlingen på olika platser runt om i Sverige berättar Göran.

I år är det löpare från totalt 10 länder som kommer till start och efter två års uppehåll på grund av pandemin är det nu extra många som ser fram mot detta premiumarrangemang.

Hur gör man för att titta på TV-sändningarna om man nu inte bor i Finland eller Frankrike? Du väljer helt bara någon av de två Webb-TV sändningarna som erbjuds och dessa finns med engelska eller svenska kommentatorer. Via webbportalen https://webbtv.10mila.se väljer man och lutar sig sen tillbaka för 24-timmar med intensiva och spännande tävlingar.

Viaplay Sport ingår i NENT Group (Nordic Entertainment Group) och erbjuder TV och strömningstjänster främst i Norden.

Anmälningar 2023

Totalt anmälda603
Ungdomskavlen145
Tiomilakavlen227
Damkavlen231
Sweden377
Finland143
Norge69
Denmark4
Czech Republic4
Switzerland4
Lithuania1
Latvia1