Ökat deltagarantal till Tiomila 2024 i Nynäshamn jämfört med de tidigare åren efter pandemin 

Redan innan första anmälningsstoppet är över 800 lag anmälda, från 13 länder, till Tiomila 2024. Extra kul att antalet damer ökar med det nya upplägget som består av sex sträckor varav två natt.

Antalet anmälda lag och löpare är inför första anmälningsstoppet fler än 2022 i Örebro och betydligt fler än 2023 i Skellefteå.

Antalet anmälda lag är i nuläget 245 i Ungdomskavlen, 299 i Herrkavlen samt 258 i Damkavlen. 

Damkavlen som i år är utökad till sex sträckor, varav natt på de två första, innebär världspremiär med natt. Extra kul att så många damer är anmälda och gillar det nya upplägget. I dagsläget är 258 damlag anmälda vilket innebär 1 548 löpare. Jämfört med antalet anmälda vid första anmälningsstoppet 2022 och 2023 så är det fler damer anmälda i år, 1 548 jämfört med 1 485 respektive 1 135 löpare.

Det internationella deltagandet ökar också med lag från 13 länder anmälda, vilket är nytt rekord. Bland de anmälda finns bland annat lag från Belgien, Bulgarien, England, Frankrike och Kroatien, det brukar inte Tiomila vara bortskämda med! Och det är världspremiär på Tiomila för laget från Kroatien.

– Verkligen kul att så många lag/löpare redan är anmälda till Tiomila-helgen, vi ser glädjande nog ett ökat intresse för Tiomila igen. Vi som arrangörer ska göra vårt yttersta för att det ska bli den bästa orienteringsfesten,  säger tävlingsledaren Christer Nordström.