Press

Senast uppdaterad:

Välkommen att bevaka 10MILA 2023!

Denna klassiska orienteringsbudkavle är inte bara en av Sveriges största idrottstävlingar utan också en av de äldsta. Med tre inställda undantag – 1962 (gulsotsepidemi), 2020 och 2021 (pandemi) – har den genomförts varje vår sedan 1945. Ändå är den upplaga Skellefteå OK och Långvikens OK 20-21 maj arrangerar inte bara en i raden utan i flera avseenden unik:

  1. Aldrig tidigare har Tiomila sprungits så långt norrut.
  2. Aldrig tidigare har de cirka 5 000 löparna från hela Europa kunnat sikta in sig på en så ljus tävlingsnatt.
  3. Aldrig tidigare har växlingar och målgång skett inomhus. Men nu ska det ske, i Skellefteå Kraft Arena där publik, ledare och lagkamrater kommer att kunna följa tävlingen från isstadions läktare, ostörda av vädrets nycker.

Arena

Skogsarena blir Vitbergsterrängen, omedelbart norr om centrala Skellefteå, bland annat i det område där
medeldistansen i Öppna Nordiska mästerskapen 1995 genomfördes. Här kommer även helgens båda övriga budkavlar, damkavlen och ungdomskavlen, att avgöras. Det innebär att det här kommer att springas orientering i ett dygn, från lördag till söndag förmiddag. Och inte nog med det. Tiomila föregås torsdag 18 maj med Swedish League, arrangerad av Umeå OK men förlagd till ett område strax söder om Skellefteå, och dagen därpå med en stadssprint i stadens centrum.

Ackrediterad journalist/fotograf

Som ackrediterad journalist/fotograf har du tillgång till vårt presscenter som du hittar i direkt anslutning till målet på tävlingsarenan. Här finns arbetsplatser, trådlös uppkoppling, resultatservice, enklare förtäring samt kunnig personal som hjälper dig tillrätta. I presscentret kommer ett antal informationsträffar att hållas under tävlingshelgen och härifrån utgår också kontinuerligt transporter till fotokontroller. Mer detaljer, pressbrickor och p‐tillstånd kommer i särskilt utskick veckan före tävlingen.

Läs mer och kontakt

Läs mer om 10MILA på webben 10mila.se och på Facebook: www.facebook.com/10mila.se. Välkommen att göra din Tiomilaackreditering, senast 11 maj, på media2023@10mila.se

Ansvarig är Annika Kruuna, +46 70 223 35 85, annika.kruuna@gmail.com

Vi arrangerar 10Mila Skellefteå 2023

Stolta sponsorer till 10Mila Skellefteå 2023